Няма да напълнеете само защото от време на време хапвате коледни сладки. Но независимо дали ядете купени сладкиши или ядете собствени домашно приготвени сладкиши, ще имате по-голям прием на калории от нормалното, освен ако не премахнете нещо друго от диетата си. Ако искате коледни сладки, които са по-здравословни от сладките, които можете да закупите в обикновените магазини, в интернет можете да намерите голям брой рецепти. Често е рецепта, в която основната съставка е фурми или овесени ядки. Мазнината често е кокосово масло, а захарта е заменена с изкуствен подсладител или мед. Домашната версия не е задължително да има по-малко калории, но съдържанието на фибри и микроелементи разбира се е по-високо. Ако харесвате бърза версия на по-здравословен сладкиш, можете да вземете блок Nupo Life и да го нарежете на по-малки парчета и да ги потопите в разтопен шоколад. Блокчетата Nupo Life се състоят от здравословни натурални съставки и съдържат различни витамини и минерали. Без значение кой вкус предпочитате, ще получите здравословна закуска. Ако обичате да правите свои коледни сладки, имам няколко предложения за вас, за да направите вашите по-малко нездравословни. Съдържат ядки и шоколад и не съдържат захар.
Ядки, смесени с шоколад:
1) Бадеми
2) Орехи
3) Лешници
4) Черен шоколад с високо съдържание на какао
Разтопете шоколада в микровълновата.
Когато шоколадът се разтопи, сложете ядките и ги обърнете в шоколада с лъжица.
Сложете няколко от покрити с шоколад ядки в малка чаша за бонбони или върху лист хартия за печене.
Когато шоколадът се стегне, те са готови за консумация.
Ето още един пример: 1) Различни видове сушени плодове като манго, пъпеш, боровинки, стафиди 2) Оризови хрупкави или царевични люспи 3) Черен шоколад Разтопете шоколада, сложете останалите съставки и ги обърнете с лъжица в шоколада. Изсипете шоколада в малка тава, покрита с хартия за печене и оставете да стегне. Когато се втвърди, разбийте на по-малки порции и са готови за консумация.
Ето още един пример: 1) Различни видове сушени плодове като манго, пъпеш, боровинки, стафиди 2) Оризови хрупкави или царевични люспи 3) Черен шоколад Разтопете шоколада, сложете останалите съставки и ги обърнете с лъжица в шоколада. Изсипете шоколада в малка тава, покрита с хартия за печене и оставете да стегне. Когато се втвърди, разбийте на по-малки порции и са готови за консумация.