Телешки шишчета
Category_Рецепти Поддържайте теглото си Поддържане на теглото

Телешки шишчета

Телешките шишчета винаги са такова удоволствие. Независимо дали готвите на закрито или печете навън, шишчетата просто изглеждат празнично и са вкусни. С тях можете да готвите почти всякакви зеленчуци. Направете хубава салата или сервирайте с царевични кочани. Възможностите са безкрайни! Ето нашето предложение - Надяваме се, че ще ви хареса!

Ще имаш нужда от: 450 г телешка кайма (макс. 7%) 1 голяма глава лук 1 връзка магданоз 1-2 люти чушки 2-3 големи скилидки чесън 1 с.л. кимион 1 ч.ч. сол и черен пипер 2 с.л. зехтин 2-3 глави червен лук Оборудване: 8 дървени шишчета
Начин на приготвяне: Нарежете лука, чилито и магданоза на ситно. Смесете заедно телешката кайма и зеленчуците. Смесете с настърган чесън, кимион, сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца от сместа. Загрейте олио в тиган и изпържете кюфтенцата за около 5 минути от всяка страна, докато хванат хрупкава коричка. Обелете и нарежете червения лук на хапки и ги запържете на тиган до златисто. Направете шишчетата с по 3 кюфтета и 2 резена лук.
Назад към блога