Пилешката салата е стабилна в повечето домове и ястие, което можете лесно да приготвите сами и да се наслаждавате често. Видът месо от пилето, което използвате, ще повлияе на храненето. Ако използвате месо от гърди (за разлика от тъмно месо или пиле, приготвено с кожата), салатата ще има по-малко холестерол и наситени мазнини. Тази салата може да се състави от толкова много различни продукти и да се сглоби според вашите предпочитания. Това е само една рецепта.
Ще имаш нужда от:
125 г пилешко филе
1 с.л. зехтин
Щипка червен пипер и мащерка
Шипка сол
5 репички
5 чери домата
Малка шепа царевична салата
2-3 листа маруля
(по избор) Няколко ядливи цветя за гарнитура
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган. Пилето се овкусява със сол и подправките и се запържва в тигана. Нарежете зеленчуците и ги сложете в чиния с пилешкото. (По избор) Отгоре с ядливи цветя.