Хрупкав хляб
Category_Рецепти Поддържане на теглото Хранене

Хрупкав хляб

Хрупкавият хляб е любим в скандинавските страни и е вид плосък и сух крекер. Хрупкавите хлебчета са лек вариант в сравнение с ръжения хляб и ще останат свежи за по-дълго време. Направете ги сами и ще са още по-вкусни!

Трябват Ви: 70 г семена от чиа 350 мл вода 60 г ленено семе 55 г сусам 50 г тиквени семки 50 г слънчогледови семки 1 яйце 1 ч.л. сол
Как се приготвя: Настройте фурната си на 150 C°. Добавете семена от чиа в купа с вода и сол. Оставете семената да престоят около 20 минути, докато семената от чиа поемат водата. Смесете останалите съставки в купа и след това изсипете лепкавото тесто върху тава, покрита с хартия за печене, около 30×30 см. Поставете второ парче хартия за печене върху тестото и заравнете тестото с точилка или просто с ръце. Отстранете горното парче хартия за печене и нарежете тестото на 25 части. Прибл. 6×6 см. Печете хрупкавите хлебчета във фурната на 150 C° за около 2 часа. Съхранявайте хрупкавите хлебчета в херметическа затворена кутия, така че да останат хрупкави.
Назад към блога