Ще имаш нужда от: 500 г пилешка кайма (макс. 6%) 100 г нарязан спанак ½ настъргана тиква 1 голяма глава лук 2-3 скилидки чесън, пресовани 1 яйце 2 ч.ч. сол Щипка черен пипер (по желание) Щипка чили
Начин на приготвяне: Поставете фурната на 200 C° конвекция. Смесете заедно всички съставки в купа. Със супена лъжица се оформят пилешките кюфтета с малко вода, за да не залепнат много. Поставете ги върху хартия за печене в тава. Печете ги на 200 C° конвекция за около 25 минути. докато станат златистокафяви. Можете да направите и двойна порция, тъй като тези пилешки кюфтета могат лесно да бъдат замразени и използвани отново за следващото ви хранене.