Ползите за здравето от зеле. Кейлът се смята за една от най-питателните храни, които съществуват. Кейлът съдържа много малко мазнини, но голяма част от мазнините в кейла са омега-3 мастна киселина, наречена алфа линоленова киселина. Кейлът е с много високо съдържание на антиоксиданти. То е чудесен източник на витамин С и витамин К. Кейлът между другото е и чудесен източник на минерали, нещо, което повечето хора не получават почти достатъчно. Кейлът е подходяща за отслабване храна, тъй като е с много ниско съдържание на калории, но има много пълнота, която може да ви помогне да се почувствате сити – и здрави.

Начин на приготвяне: Поставете фурната на 200 C° конвекция. Обелете тиквата и я нарежете на две. Отстранете семките от тиквата и я нарежете на по-малки парчета. Подправете със сол и черен пипер и запечете във фурната за около 20 минути или докато парчетата тиква станат златистокафяви. Накълцайте орехите на едро. Смесете парчетата зеле и тиква в купа и ги поръсете със семена от нар.